Selecteer een pagina

Jaarlijks wordt in oktober landelijk aandacht gevraagd voor borstkanker. Nog steeds overlijden 9 vrouwen per dag in Nederland aan deze ziekte. Dit aantal moet naar beneden. Door vroegdetectie en sneldiagnostiek wordt de overlevingskans voor vrouwen het grootst. De Breast Care Foundation organiseerde voor dit doel de tweede editie van het Benefietdiner.

De avond werd gevuld met een prachtig programma, onder leiding van de gastvrouw Yvon Jaspers namen onder andere Jeroen van der Boom, Karin Bloemen, Janny van der Heijden en Hans Dulfer deel aan de avond. De innerlijke mens werd verzorgd door Sterrenchef Hans van Wolde en toppatissier Hidde de Brabander. Een avond vol entertainment, lekkernijen en een bijzonder verhaal van twee borstkankerpatiënten zorgden voor een zeer indrukwekkend samenzijn.

Het schitterende bedrag van 266.000 euro dat tijdens de avond werd opgehaald, wordt ingezet voor voorlichting en bewustwording bij alle vrouwen en mannen in Nederland, wetenschappelijk onderzoek, uitwisselingen van kennis en data en natuurlijk de kwaliteit van leven van de patiënten. Hiermee ondersteunt De Breast Care Foundation hét gespecialiseerde ziekenhuis in Nederland dat zich richt op borstkanker en andere borstaandoeningen, het Alexander Monro Ziekenhuis.