Selecteer een pagina

Gespecialiseerde excellente borst(kanker)zorg met de hoogste patiëntwaardering van Nederland

Het Alexander Monro Ziekenhuis is hét eerste gespecialiseerde ziekenhuis voor het diagnosticeren en behandelen van borstkanker, goedaardige borstaandoeningen, erfelijke aanleg, familiair verhoogd risico, screening en vervolgtrajecten vanuit het bevolkingsonderzoek. Naast de beste medische zorg kenmerken oprechte aandacht, luisteren, vertrouwen en betrokkenheid onze aanpak. Wij nemen ruim de tijd voor u. Met een verwijzing van uw huisarts kunt u meestal snel bij ons terecht. Een afspraak kunt u telefonisch maken via 030 72 10 104. 

Ons ziekenhuis is landelijk toegankelijk en onze zorg wordt vergoed door alle zorgverzekeraars.


AMZ Bilthoven maatregelen Covid-19

Waarom kiezen voor het Alexander Monro Ziekenhuis

Gespecialiseerd en excellent


Door onze focus en specialisatie zijn onze experts uiterst bekwaam in het diagnosticeren en behandelen van borstkanker en borstaandoeningen inclusief oncoplastische borstreconstructies.

Expert in second opinions

De beste borstkankerzorg begint met de meest zorgvuldige diagnose. Van alle second opinions die wij in het Alexander Monro Ziekenhuis zien krijgt 12% een andere diagnose en 28% een ander behandelvoorstel.

Snel duidelijkheid & vlotte doorloop

In het Alexander Monro Ziekenhuis werkt iedereen nauw samen in één team, aan één aandoening. Ons multidisciplinaire team bespreekt de patiënten iedere dag. Op deze wijze kunnen wij snel duidelijkheid geven en zorgen voor een vlotte doorloop van het zorgproces. 

Persoonlijke aandacht & gastvrij


Wij vinden het belangrijk dat u zich gezien en gehoord voelt. Alle besluiten over de behandeling en uw wensen bespreken wij samen met u. 
Wij bieden een prettige sfeer binnen een gastvrije omgeving. Wij zijn goed bereikbaar, parkeren kan voor de deur en is gratis.

Ons team

Al onze bevlogen professionals hebben ervoor gekozen om zich te specialiseren in borstkanker. Ons behandelteam bestaat uit oncologisch chirurgen, internist-oncologen, mammaradiologen, radiotherapeut-oncologen, plastisch chirurgen, klinisch genetici, pathologen, anesthesiologen, nucleair geneeskundigen, radiologielaboranten, mammacare-verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten.

Samenwerking

Wij werken nauw samen met academische ziekenhuizen. Met het UMC Utrecht werken wij intensief samen op het gebied van academische medische zorg, wetenschap en innovatie. Op deze manier bieden wij onze patiënten het hele zorgpalet aan. Ook is in 2020 een tweede Alexander Monro locatie geopend: Alexander Monro regio Zuidoost in SJG Weert.

Informatie over tijdelijke overname borstkankerzorg door het AMZ Bilthoven
De afgelopen weken zijn wij geregeld benaderd door ziekenhuizen in het land om de noodzakelijke borstkankerzorg voor sommige patiënten tijdelijk op te vangen. Om deze zorg goed te stroomlijnen hebben we een protocol en werkwijze ingericht. Bent u patiënt of zorgverlener uit een ander ziekenhuis en wilt u informatie over de mogelijkheid om tijdelijk uw borstkankerzorg over te dragen aan het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ), zie onderstaande button voor meer informatie.

N.B.: Het AMZ neemt in principe geen lopende behandeling met systeemtherapie in de vorm van chemo- of HER-2 gerichte therapie over van andere ziekenhuizen.

Aanvraag tijdelijke overname borstkankerzorg
Informatie over tijdelijke overname door het AMZ

Bent u ergens anders patiënt of zorgverlener en moet de opvang van Corona patiënten momenteel voorrang krijgen in uw ziekenhuis? Wij zijn graag bereid te kijken of het mogelijk is om (een deel van) de noodzakelijke borstkankerzorg tijdelijk over te nemen.

Om dit proces goed te laten stroomlijnen hebben we een werkwijze ‘versnelde overname’ opgesteld.

  • Wilt u als zorgverlener deze informatie over de werkwijze ‘versnelde tijdelijke overname’ ontvangen? Stuur dan een mail naar communicatie@alexandermonro.nl  (o.v.v. aanvraag informatie versnelde overname)
  • Wilt u als zorgverlener overleg over een patiënt en/of werkwijze? Stuur dan een mail naar mirandaernst@alexandermonro.nl (o.v.v. collegiaal overleg)
  • Bent u patiënt in een ander ziekenhuis en heeft u vragen? Dan vragen wij u een mail te sturen naar communicatie@alexandermonro.nl. We nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
Zeer professionele specialisten en verpleegkundigen, gastvrije ontvangst, omgeving en begeleiding. Zo goed merkbaar dat deze mensen elke dag met borstkanker bezig zijn en dus hun expertise voortdurend aanscherpen en up to date houden. Kortom aan te bevelen aan een ieder!
Anoniem

Patiënt Alexander Monro Ziekenhuis

Laatste nieuws

Vanaf nu is het vernieuwde patiëntportaal live!

Vanaf nu is het vernieuwde patiëntportaal live!

Het vernieuwde Patiëntportaal bevat een aantal extra functionaliteiten. Via 'Bestanden' worden onder andere bestanden ter inzage van externe zorgverleners toegevoegd aan het dossier. Meer gegevens...

Een mooie columnreeks; ervaringen van een patiënt en van enkele van onze specialisten. Leest u hier de eerste columns.