Selecteer een pagina

FAQ's Alexander Monro locatie regio Zuidoost SJG Weert

FAQ’s samenwerking Alexander Monro Ziekenhuis en Alexander Monro locatie regio Zuidoost SJG Weert.

Deze veelvoorkomende vragenlijst wordt continue bijgewerkt. Staat uw vraag er niet bij? Mail deze dan naar communicatie@alexandermonro.nl.

Waarom de Alexander Monro locatie regio Zuidoost SJG Weert?

De Alexander Monro locatie regio Zuidoost in SJG Weert is de eerste gespecialiseerde locatie voor borst(kanker)zorg buiten het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven en is er voor borst(kanker)patiënten uit de regio Limburg en Oost-Brabant. Door de samenwerking versterken we de borst(kanker)zorg in de regio, zowel qua volume als de kwaliteit van zorg. Daarnaast biedt het Alexander Monro concept SJG Weert de gelegenheid om ervaring op te doen met een andere vorm van borst(kanker)zorg. De goede ervaringen kan SJG Weert weer vertalen naar de overige oncologische zorg in huis.

Wie behandelt mij in Alexander Monro locatie regio Zuidoost SJG Weert?

Het multidisciplinaire team van SJG Weert dat zich nu inzet voor borstkankerpatiënten zal niet veranderen. Wel kunnen zij door de samenwerking gebruik gaan maken van de expertise van hun collega’s in Bilthoven en andersom. SJG Weert is voor alle patiënten hoofdbehandelaar met het vertrouwde mamma care team van nu.

In welk ziekenhuis word ik geopereerd?

Als patiënt heeft u altijd de mogelijkheid om naar het ziekenhuis van uw keuze te gaan. Wanneer u verwezen bent naar Alexander Monro locatie regio Zuidoost SJG Weert, wordt u geopereerd op deze locatie. Op de Alexander Monro locatie regio Zuidoost SJG Weert kunt u ook terecht als u een wat hoger BMI heeft (>35) of als u bijkomende klachten heeft (zoals hartklachten) waardoor u meer risico loopt bij een operatie. In dat geval kunt u niet terecht in het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven.

Krijg ik door de samenwerking met Alexander Monro een andere arts/behandelaar?

Nee, u blijft bij uw vertrouwde arts en/of professional in behandeling.

Vallen de kosten van borstkankerzorg bij Alexander Monro locatie regio Zuidoost SJG Weert onder verzekerde zorg?

Ja, ook de borstkankerzorg bij Alexander Monro locatie regio Zuidoost SJG Weert blijft/is verzekerde zorg. Elk jaar maakt SJG Weert met de meeste zorgverzekeraars afspraken over de te leveren zorg. Wilt u weten voor welke (aanvullende) zorg u verzekerd bent, raadpleeg dan uw polis en/of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Kan ik voor alle borst(kanker)zorg in Alexander Monro locatie regio Zuidoost SJG Weert terecht?

U kunt voor alle borstkankerzorg in Alexander Monro locatie regio Zuidoost SJG Weert terecht. Voor sommige onderdelen van de borstkankerzorg – bijvoorbeeld de nucleaire zorg en radiotherapie – wordt u naar een ander ziekenhuis in de regio verwezen.

 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? alexandermonrozuidoost@sjgweert.nl of 030 721 01 04

Onze gespecialiseerde zorg wordt vergoed vanuit uw basiszorgverzekering.

 

Laatste nieuws

Voorbereidingen Coronavirus

Voorbereidingen Coronavirus

Voorbereidingen coronavirus – Alexander Monro Ziekenhuis Het Alexander Monro Ziekenhuis heeft extra verscherpte maatregelen genomen om de zorg voor u en de medewerkers zo goed en veilig mogelijk te...

Corona en borstkankerzorg(en)

Corona en borstkankerzorg(en)

Het AMZ heeft bij benadering gekeken wat de impact van het Coronacrisis zou zijn op de lange termijn op de borstkankerzorg en vroeg aandacht voor alle problemen. De problemen samengevat.. Corona en...

Een mooie columnreeks; ervaringen van een patiënt en van enkele van onze specialisten. Leest u hier de eerste columns.