Selecteer een pagina

Ik wil een second opinion borstkanker

Een second opinion aanvragen?

Wilt u een second opinion en is er bij u al eens een diagnose gesteld en/of een behandeling gestart? Dat kan zowel in het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven als in het Alexander Monro regio Zuidoost locatie SJG Weert. We noemen dit ook wel een tweede mening over uw medische situatie met betrekking tot borstkanker of een andere borstaandoening.

Over borstkankerbehandelingen is één ding zeker te vertellen: er is niet één behandeling hetzelfde omdat er vele verschillende vormen van borstkanker zijn en elke behandeling afhankelijk is van de soort, grootte en de kenmerken van de tumor maar ook van uw eigen ideeën omtrent uw behandeling. Daarom is het belangrijk vragen te stellen aan uw arts als u dingen niet begrijpt. Ook wanneer u twijfelt aan de keuzes van uw medisch team. Laat u dan altijd informeren door een tweede arts. Dit noemen we een second opinion.


Geldt voor een second opinion dat iedereen ook snel bij ons terecht kan?

Voor een second opinion hebben wij het dossier nodig uit het ziekenhuis waar u onder behandeling bent (geweest). Wij kunnen op twee manieren aan uw dossier komen:

  1. U vraagt de informatie zelf op bij het betreffende ziekenhuis en zorgt dat het dossier bij ons komt. Deze optie heeft de voorkeur. Onze ervaring is dat, indien u zelf het dossier direct opvraagt en naar ons stuurt of brengt, dit vlotter verloopt. Geeft u bij het aanmelden in het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven of het Alexander Monro regio Zuidoost locatie SJG Weert graag duidelijk aan dat u zelf het dossier opvraagt en naar ons laat komen. Natuurlijk helpen wij u graag mocht dat nodig zijn. We sturen u in alle gevallen een toestemmingsformulier toe die wij graag getekend retour ontvangen. Hiermee kunnen wij altijd eventuele ontbrekende informatie opvragen.
  2. Wij vragen de informatie namens u op bij het betreffende ziekenhuis. In dit geval hebben wij wel uw toestemming nodig. U ontvangt daarom van ons een toestemmingsformulier dat u kunt ondertekenen en naar ons terug kunt sturen.

Wat hebben wij nodig

  • al uw medische gegevens
  • een verwijzing voor een second opinion (kan via huisarts of specialist waar u momenteel in onderzoek en/of behandeling bent)
  • een CD rom met alle beeldvorming met verslaglegging
  • alle uitslagen van eventuele pathologieonderzoeken, bloedonderzoeken, erfelijkheidsonderzoek
  • een actueel overzicht van uw medicatie (indien van toepassing)

U kunt het dossier met CD rom sturen of (laten) brengen naar:

Post

Alexander Monro Ziekenhuis Bilthoven
Alexander Monro Ziekenhuis
Tav medisch secretariaat afdeling second opinions
Postbus 181
3720 AD Bilthoven

Alexander Monro regio Zuidoost SJG Weert
Alexander Monro regio Zuidoost SJG Weert
Vogelsbleek 5
6001 BE Weert

Bezorgen

Alexander Monro Ziekenhuis Bilthoven
Alexander Monro Ziekenhuis
(Terrein Berg en Bosch)
Professor Bronkhorstlaan 10
Gebouw 94 / Parkeerplaats 9 (gratis parkeren)
3723 MB Bilthoven

Alexander Monro regio Zuidoost locatie SJG Weert
Alexander Monro regio Zuidoost locatie SJG Weert
Vogelsbleek 5
6001 BE Weert

Zodra wij uw dossier (compleet) hebben, zullen onze specialisten de informatie bekijken en bepalen welke afspraken gemaakt kunnen worden. Zo is er bijvoorbeeld soms aanvullende diagnostiek nodig, soms alleen een gesprek met een specialist. Hoe snel het traject gaat, is dus grotendeels afhankelijk van hoe snel wij uw dossier in huis hebben en welke aanvullende onderzoeken nodig zijn.

Overname verdere diagnostiek en behandeling in het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven of het Alexander Monro regio Zuidoost in het SJG Weert

Mocht u direct al kiezen voor een overname van verdere diagnostiek en behandeling in het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven of het Alexander Monro regio Zuidoost in het SJG Weert, geeft u dit dan aan bij het aanmelden voor een second opinion.  Zo kunnen we precies afstemmen wat er al aan onderzoek gedaan is en wat er nog gepland moet worden om tot de meest zorgvuldige diagnose en behandelmogelijkheden te komen.

Vraag in dit geval (aan uw huisarts of specialist) bij de verwijzing voor een second opinion “met overname” te laten zetten.

Goed te weten

Als zelfstandig ziekenhuis moeten wij in aan een aantal vereisten voldoen. Het gevolg daarvan is dat wij sommige patiënten niet kunnen/mogen behandelen in het ziekenhuis in Bilthoven. De belangrijkste algemene beperkingen zijn:

  • Patiënten met een BMI hoger dan 35 kunnen wel terecht in het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven voor diagnostiek, maar kunnen hier niet geopereerd worden. In het Alexander Monro regio Zuidoost locatie SJG Weert kunnen patiënten met een BMI hoger dan 35 terecht voor zowel diagnostiek als operatie. 

Heeft u hierover een vraag? Neemt u dan contact met ons op via secretariaat@alexandermonro.nl of via 030 721 01 04.

 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? alexandermonrozuidoost@sjgweert.nl of 030 721 01 04

Onze gespecialiseerde zorg wordt vergoed vanuit uw basiszorgverzekering.

 

Laatste nieuws

Voorbereidingen Coronavirus

Voorbereidingen Coronavirus

Voorbereidingen coronavirus – Alexander Monro Ziekenhuis Het Alexander Monro Ziekenhuis heeft extra verscherpte maatregelen genomen om de zorg voor u en de medewerkers zo goed en veilig mogelijk te...

Corona en borstkankerzorg(en)

Corona en borstkankerzorg(en)

Het AMZ heeft bij benadering gekeken wat de impact van het Coronacrisis zou zijn op de lange termijn op de borstkankerzorg en vroeg aandacht voor alle problemen. De problemen samengevat.. Corona en...

Een mooie columnreeks; ervaringen van een patiënt en van enkele van onze specialisten. Leest u hier de eerste columns.