Selecteer een pagina

Diagnose nodig bij knobbeltje of klacht

Diagnose nodig bij knobbeltje of klacht in de borst

Heeft u een knobbeltje of klacht in de borst? Dan heeft u een diagnose nodig van een specialist in borstzorg. Met een verwijzing van de huisarts kunt u snel terecht voor een zorgvuldige diagnose van een knobbeltje of klacht in de borst in Alexander Monro regio Zuidoost in SJG Weert. Ook bij een verwijzing na het bevolkingsonderzoek kunt u voor een nadere diagnose snel terecht. De beste borst(kanker)zorg begint met de meest zorgvuldige diagnose. Al onze specialisten zijn volledig gespecialiseerd in borst(kanker)zorg.

Afhankelijk van uw klacht waarvoor u bent verwezen, maakt u kennis met een medisch specialist of verpleegkundig specialist die u onderzoekt. Ook kan de huisarts u alleen voor de afdeling radiologie verwijzen (eerstelijnsdiagnostiek). Wij zorgen direct voor de juiste diagnostiek om u de meest zorgvuldige diagnose te geven. U krijgt meestal eerst een foto van de borst en eventueel een echo. De uitslag daarvan, en eventuele vervolgstappen, bespreekt u met dezelfde arts die u onderzocht heeft.

Soms is het nodig een biopt te nemen, er wordt dan een stukje weefsel weggenomen. Ook dat gebeurt in de meeste gevallen direct. Vervolgens wordt het weefsel naar de patholoog gebracht voor onderzoek. Deze uitslag is in de regel binnen 24 tot 48 uur bekend. Indien dit langer duurt, heeft dit te maken met het soort biopt en houdt dit niet direct in dat de uitslag niet goed is. We doen er alles aan om u de meest zorgvuldige diagnose en zo snel mogelijk duidelijkheid te geven.

 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? alexandermonrozuidoost@sjgweert.nl of 030 721 01 04

Onze gespecialiseerde zorg wordt vergoed vanuit uw basiszorgverzekering.

 

Laatste nieuws

Voorbereidingen Coronavirus

Voorbereidingen Coronavirus

Voorbereidingen coronavirus – Alexander Monro Ziekenhuis Het Alexander Monro Ziekenhuis heeft extra verscherpte maatregelen genomen om de zorg voor u en de medewerkers zo goed en veilig mogelijk te...

Corona en borstkankerzorg(en)

Corona en borstkankerzorg(en)

Het AMZ heeft bij benadering gekeken wat de impact van het Coronacrisis zou zijn op de lange termijn op de borstkankerzorg en vroeg aandacht voor alle problemen. De problemen samengevat.. Corona en...

Een mooie columnreeks; ervaringen van een patiënt en van enkele van onze specialisten. Leest u hier de eerste columns.