Selecteer een pagina

Chirurgen van het UMC Utrecht hebben voor het eerst UMCU-patiënten met borstkanker geopereerd in het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven. Het Alexander Monro Ziekenhuis fungeert nu als extra operatielocatie van het UMC Utrecht. De operaties zijn de volgende stap in de samenwerking tussen de twee ziekenhuizen.

Het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ) en het UMC Utrecht bundelen sinds 2016 hun krachten op het gebied van hoogwaardige borst(kanker)zorg en innovatieve academische zorg. Ook kunnen beide ziekenhuizen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek samen meer bereiken. De samenwerking is wegens wederzijdse tevredenheid uitgebreid. “Het is mooi om te zien dat onze samenwerking nu ook in de operatiekamers merkbaar is“, zegt Marjolein de Jong, bestuurder van het Alexander Monro Ziekenhuis. “Dit is ook een logische beweging in de ambitie van het AMZ om met meer ziekenhuizen samen te gaan werken.”
De UMCU-chirurgen opereren in het AMZ patiënten die in het UMC Utrecht onder behandeling staan. Het gaat hierbij om patiënten die voorspelbare borstkankerzorg nodig hebben. “Door de samenwerking kunnen we patiënten sneller en beter helpen en bieden we de beste zorg op de juiste locatie.”, zegt Mirjam van Velthuizen, lid van de Raad van Bestuur van het UMC Utrecht. Het UMC Utrecht werkt op het gebied van oncologische zorg al intensief samen met verschillende ziekenhuizen in de regio. De samenwerking met het AMZ is een logische stap. In de toekomst wordt de samenwerking nog verder uitbreid.
Het Alexander Monro Ziekenhuis onderscheidt zich onder andere door hoogwaardige multidisciplinaire borstzorg te combineren met persoonlijke aandacht. De samenwerking met het UMC Utrecht richt zich niet alleen op borstkankerpatiënten die ook complexe andere aandoeningen hebben, maar ook op specifieke ontwikkelingen in het verloop van de borstkanker waarvoor academische zorg de beste mogelijkheden biedt. Ook wordt de bijdrage in de vorm van wetenschappelijk onderzoek en innovatie  van het UMC Utrecht maximaal beschikbaar gesteld voor alle patiënten.

Lees hier het artikel op de site van het AD.

Lees de pdf van het artikel in de Stadspers.